Geef Kleur!

Het verhaal

Het jaarthemaverhaal heeft een magisch kantje. We presenteren je met trots een luisterverhaal. Een witte raaf gaat op zoek naar kleur met de hulp van een kleurenblinde toekan. Laat je betoveren door de stemacteurs en -actrices en stem elke keer af op dit vervolgavontuur! Ben je van het actievere type? Speel het luisterverhaal dan na voor je leden! Je hoeft enkel je lippen mee te bewegen op de tekst. Trek kleurrijke kleren of een vogelpak aan om er een echt spektakel van te maken.

Krijg je maar niet genoeg van de jaarthema vogels en hun avonturen!? Beluister hun grappigste quotes op het soundboard!

Het soundboard

Het luisterverhaal werd gerealiseerd in samenwerking met het Huis van Eustachius.

1.- Op zoek naar kleur!

Nadat Raf de witte raaf door Papegaai wordt uitgelachen omdat hij geen kleur heeft, roept hij de hulp van zijn vrienden in. De kleurenblinde Toekan kent heel wat vogels en wil graag helpen, maar heeft er geen idee van wat kleur is. De Bekking Vogels zijn drie kwetterende vogeldames die voor elke situatie een passend lied hebben. Samen gaan ze op zoek naar kleur voor Raf.
Sluit je ogen, luister naar het verhaal en geef kleur!

2.- De gele kanarie

Toekan heeft nog altijd niet zo goed door wat kleur juist is. Kun je het proeven? En welke kleur is dan het lekkerst? Raf wil hem dat best uitleggen, maar wordt afgeleid door een hels kabaal. Het bos krijgt bezoek van enkele gele trekvogels en dat is niet naar de zin van de papegaai, die vreemd volk liever niet ziet komen.
Veel plezier met aflevering twee van dit kleurrijke luisterspel!

3.- De blauwe reiger

Raf is trots op de gele veer die hij kreeg van de kanarie. Maar er is één vogel die nog trotser is op zichzelf: een fashiongoeroe die er altijd fantastisch uitziet, verslaafd is aan zijn eigen spiegelbeeld en die zo hard blinkt dat het bijna pijn doet aan je ogen. Die schoonheid houdt hij niet alleen voor zichzelf, het liefst zou hij alle vogels restylen volgens de laatste modetrends.
Leg je haar goed, trek je mooiste Chirokleren aan en geniet van dit verhaal!

4.- Het roodborstje

De papegaai blijft Raf pesten met zijn witte kleur. Al doet hij nog zo zijn best er wat kleurrijker uit te zien, Papegaai vindt altijd wel iets om hem mee uit te lachen. Gelukkig zijn Toekan en de Bekking Vogels er om hem op te beuren. Maar dan gebeurt er iets waarvan het hart van elke vogelmama in duizend stukjes zou breken. Zullen onze vogelvrienden op tijd zijn om dat hart weer te lijmen?
Ontdek het in deze nieuwe aflevering van Geef Kleur!

5.- De groene specht

Om te vieren dat het prachtig weer is, hebben de Bekking Vogels een overheerlijke picknick gepland. Terwijl ze wachten op Raf en Toekan om lekker mee te eten, repeteren ze nog een liedje. En hoewel ze anders altijd zo mooi samen zingen, loopt het deze keer helemaal mis. Er zingt duidelijk iemand vals. Maar wie? Alle drie ontkennen ze dat zij het zijn.
Luister snel en hoor zelf wie er vals zingt.

6.- Kleurenfeest

In de vorige aflevering kon je horen dat Klosje opeens spoorloos verdwenen was. Toen Toekan, Raf en twee andere Bekking Vogels doodongerust naar haar op zoek gingen, ontdekten ze iets verschrikkelijks. De papegaai speelt namelijk vogelpik ... met de specht! Is hij nu helemaal gek geworden? Zullen onze gevleugelde vrienden Specht kunnen redden? En waar is Klosje?
Benieuwd? Beluister de allerlaatste aflevering van Geef Kleur.

De stemmen achter de figuren

Raaf_Rodrigo_Vissers Pagegaai_Sien_Eggers Toekan_Lukas_De_Wolfs Klara_Sien_Wynants Klosje_Lisa_Smolders Kristien_Aline_Goffin Kanarie_Lize_Feryn Reiger_Steven_Boen Roodborstje_Marieke_Dilles Specht_Vincent_Vangeel

De jaarthemafiguren

Tekeningen: Timon Minjau

raaf
Pas Raf

papegaai
Pas Papegaai

Toekan
Pas Nonkel T.

Bekking vogels
Pas bekking vogels

Kanarie
Pas Kanarie

Reiger
Pas Reiger

Roodborstje
Pas Roodborstje

Specht
Pas Specht